Massage en kanker

Massage ontspant het lichaam, ondersteunt het herstel.

Iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) weet hoeveel impact dit heeft.  Je hele wereld wordt anders. Het bezoek aan ziekenhuizen, operaties, chemotherapieën en bestralingen maken ineens deel uit van je dagelijkse bestaan. Je krijgt in deze periode veel te verwerken. Je kunt je uit balans voelen, teleurgesteld zijn in je lijf, of heel hard je best doen om sterk te zijn. Ook jaren na de behandeling kun je nog last hebben van de gevolgen, denk aan spanning voor de controles, verminderde conditie of lymfeoedeem.

Een massage kan tijdens deze zware periode voor ontspanning zorgen en het herstel ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat massage voor een betere nachtrust zorgt en gevoelens als angst, pijn en stress kan verminderen. Door de aandacht en aanraking, kun je je lichaam weer als één geheel ervaren.
Niet alleen lichamelijk is er aandacht nodig. Ook geestelijk, emotioneel en energetisch zal je een weg moeten vinden om te helen. Massagetherapie helpt je om jouw veranderde lichaam en leven te accepteren.